PROFESSIONEEL ONDERHOUD VOOR WTW SYSTEMEN

Professioneel Onderhoud Voor Wtw Systemen

Professioneel Onderhoud Voor Wtw Systemen

Blog Article

Onderhoud Wtw Systeem: De Basisprincipes Van Veiligheid


Wij adviseren dan om een 1e grote onderhoudsbeurt te laten uitvoeren. Duro Techniek adviseert om uw WTW-unit als volgt te onderhouden:– Elke 2 jaar klein onderhoud aan de WTW-unit;– Elke 4 jaar groot onderhoud aan de WTW-unit.


Een WTW-systeem, wat staat voor warmteterugwinning, is ontworpen om warmte uit afgevoerde lucht te hergebruiken om verse lucht voor te verwarmen. Het principe is eenvoudig: warme lucht uit bijvoorbeeld keuken, toilet en badkamer wordt afgevoerd en passeert een warmtewisselaar. Hierbij wordt de warmte overgedragen aan de koudere lucht die van buiten komt.


Dankzij deze methode blijft de temperatuur in huis stabiel en comfortabel, zonder dat er veel extra energie nodig is voor verwarming. De voordelen van een WTW-systeem zijn aanzienlijk. Het zorgt voor een gezond binnenklimaat, elimineert koude tocht, filtert lucht voor zuiverheid en leidt tot energiebesparingen. Voor optimale prestaties is regelmatig onderhoud noodzakelijk, zoals het reinigen van de filters.


Wtw Systeem Onderhoud: Belangrijke Overwegingen


Er bestaan ook varianten van WTW voor het opwarmen van water, wat eveneens leidt tot energiebesparingen. Uw WTW-installatie speelt een cruciale rol bij een gezond binnenklimaat door voor een optimale ventilatie en behaaglijke warmte te zorgen. Maar zoals elk mechanisch systeem, vereist ook de WTW periodiek onderhoud. De essentie van ventilatie is de voortdurende verversing van lucht, wat helpt bij het afvoeren van vocht en verontreinigingen die zich in huis kunnen ophopen.


Zonder goed onderhoud kan uw WTW-systeem zijn efficiëntie verliezen. Een slecht onderhouden systeem kan ook leiden tot een vochtiger binnenklimaat, waardoor gezondheidsproblemen zoals hoofdpijn, slaapstoornissen, huidaandoeningen en zelfs ernstigere longaandoeningen zoals astma en allergieën kunnen ontstaan. Bovendien verbruikt een niet geoptimaliseerde WTW-unit onnodig veel energie, wat kan leiden tot hogere energiekosten.


Om een goed geventileerde lucht te garanderen dient je WTW systeem goed onderhouden te worden. Na verloop van tijd dien je je WTW te laten reinigen, kunnen je filters aan vervanging toe zijn of dienen de WTW kanalen gereinigd te worden. Onze monteurs staan met veel plezier voor jou klaar om je WTW installatie in topconditie te houden.


Onderhoud Wtw: Wat Zegt De Wetenschap?


Bij Intovent bieden wij verschillende onderhouds mogelijkheden voor jouw WTW-unit. Kies je voor een éénmalige onderhoudsbeurt of laat je liever periodiek je WTW systeem door onze vakmensen onderhouden? Wil je je WTW unit eenmalig laten reinigen dan kun je kiezen uit 3 verschillende .


Wij maken gebruik van roterende borstels die door middel van een flexibele slang in de afvoerkanalen worden gebracht. De roterende borstel zorgt ervoor dat al het vuil in de afvoerkanalen los komt te zitten. Dit vuil komt bij de WTW op het filter terecht en wordt vervolgens weggezogen door een stofzuiger.


Wtw Systeem Onderhoud: Het Belang Van Regelmatige Inspecties


Op deze manier kunt u genieten van een goed werkend WTW systeem en van een gezond binnenklimaat. Om de vorming van bacteriën tegen te gaan wordt de warmtewisselaar behandeld worden met probiotica. De voordelen van reiniging door middel van roterende borstel zijn: Snel resultaat Professionele reiniging Verwijdert al het vuil uit de afvoerkanalen Bij het gebruik van de roterende borstels is het van uitdrukkelijk belang dat er geen kabels/elektra van bijvoorbeeld zonnepanelen/internet door de ventilatiekanalen zijn getrokken.


Bij een reiniging van het WTW systeem is het noodzakelijk dat het gehele systeem, zowel de unit/motor als het gehele afvoerkanalensysteem wordt gereinigd. Wordt alleen de WTW unit gereinigd, dan zal het vuil, welke in de afvoerkanalen zit de unit/motor direct weer vervuilen. Indien er andere werkzaamheden verricht dienen te worden doen wij dat graag voor u maar altijd in overleg.


storingen. Het systeem op de hoogste stand zetten en een nulmeting uitvoeren. Het verwijderen en reinigen van alle aanwezige afvoerventielen per woning. Het dichtzetten en schoonborstelen van alle aanwezige afvoerkanalen. Het verwijderen en reinigen van alle aanwezige toevoerventielen per woning. Het opnieuw inregelen en terugplaatsen van alle aanwezige ventilatie ventielen.


Het schoonborstelen van de aanvoer en retourkanalen die de woning verlaten. Nadat alles is gereinigd en terug geplaatst de functie en de balans meten van de afvoer- en toevoerventielen per woning met behulp van een meetrapport. Het compleet reinigen van het WTW systeem duurt maximaal 2 uur. Woont u in een gebied waar in de omgeving vliegvelden en of industrie gevestigd zijn, dan is het raadzaam om ook de toevoerkanalen te laten reinigen door VSN.Om de toevoerkanalen te reinigen moet het kanalensysteem van de WTW tijdelijk omgelegd worden.


Onderhoud Van Wtw Systemen: Expertinzichten


Zonder goede ventilatie wordt het vochtig en muf in huis. Een ideaal klimaat voor bacteriën, huisstofmijt en schimmels. Onzichtbaar voor het blote oog zijn deze ziekmakers vaak de oorzaak van kwalen als astma en allerlei allergieën van huisstof en luchtwegen. U kunt eenvoudig tussendoor uw WTW onderhouden. U kunt uw WTW filters wisselen, maar ook kunt u de warmtewisselaar eenvoudig uit uw systeem halen en reinigen met probiotica.


Hieronder hebben we in korte stappen beschreven hoe u zelf onderhoud kunt plegen aan uw WTW systeem. Is uw systeem toe aan groot onderhoud dan kunt u dat bij ons bestellen. Haal de stekker van uw WTW unit uit het stopkontakt Haal de WTW filters uit uw systeem Schoef de afdekplaat aan de voorkant van uw systeem los vind meer info Haal voorzichtig de warmtewisselaar uit uw systeem Spoel het grove vuil van uw warmtewisselaar / enthalpiewisselaar af in douche of bad Spuit de warmtewisselaar in met f'air probiotica foam cleaner en laat enige minuten intrekken Spoel de warmtewisselaar (of enthalpiewisselaar) af met warm water in bad of onder de douche Laat de warmtewisselaar drogen.


Gezondheidsproblemen kunnen ontstaan wanneer schimmels en bacteriën vrij spel krijgen om zich te nestelen in de filters en de luchtkanalen van slecht onderhouden ventilatiesystemen. Na verloop van tijd zijn de filters namelijk verzadigd en verliezen ze hun reinigende werking en moet uw systeem meer energie verbruiken om de ventilatie op peil te houden.


Onderhoud Wtw: Kostenbesparingen In Het Vooruitzicht


Onderhoud Wtw: Een Expertise Die TeltOnderhoud Wtw Installatie: Garantie Voor Comfort

Niet alleen de WTW-unit heeft onderhoud nodig. Ook de luchtkanalen verzamelen vocht, stof, vet en bacteriën. Dat is slecht voor het systeem en voor het klimaat in huis. Wij adviseren om elke 4 jaar de gehele WTW-installatie te laten onderhouden. We maken vanzelfsprekend ook de ventielen schoon en kijken direct of alles nog intact is en de WTW inregelen juist is gedaan.


De WTW-unit zelf heeft elke 2 jaar onderhoud nodig. De filter van de WTW-unit kan je zelf vervangen. Het advies is om dit elke 6 maanden te doen. Natuurlijk nemen we dit ook mee tijdens de onderhoudsbeurt. Heeft u nog geen WTW-unit in huis, maar wel interesse? Via Lieshout Service kunt u een WTW-unit kopen.

Report this page